‚Äč
Volg ons: Facebook Twitter Pinterest Google Plus
WINKELWAGEN
0 item(s) - € 0,00

          

 

 

Tapijt voordelen

Tapijt prikkelt op allerlei manieren de zintuigen. Een mooi tapijt kan echt sfeer brengen in huis. Met de vele kleuren, materialen en vormen kan eindeloos creatief worden gecombineerd en gevarieerd. Tapijt is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voelbaar zacht aan je voeten! En wat dacht u van geluid? Klinken op harde vloeren de geluiden nog hol en blikkerig, met tapijt in huis zijn er dergelijke hinderlijke bijgeluiden verleden tijd! ook de akoestische eigenschap van tapijt moet u niet onderschatten. Met tapijt op de vloer klinkt muziek vele malen mooier. Tapijt levert dus ook een belangrijke bijdrage aan het woon en werk genot!

 

Een paar voordelen van Tapijt.

 • Warm
 • Behaaglijk
 • Zacht
 • Veilig
 • Slijtvast
 • Decoratief
 • Geluiddempend
 • Modieus  

 

Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabele wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern.

In een ruimte waar tapijt is toegepast ervaar je een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.
Textiele vloerbedekking biedt een heleboel pluspunten als het gaat om onze gezondheid. Tapijt veert en spaart zo spieren en gewrichten. Het warm aanvoelende materiaal is bovendien vriendelijk voor koude voeten. Ook het binnenklimaat wordt positief beïnvloed door tapijt. Dankzij het stofbergend vermogen komen er minder allergenen in de lucht. Goed voor mensen met allergische klachten.

 

Keuze & PIT Symbolen

Hoe maakt u nou een goede tapijt keuze? U kunt uw keuze niet alleen baseren op wat u mooi vindt, want niet alle tapijt soorten hebben dezelfde eigenschappen. Tapijt op de trap moet aan andere eisen voldoen dan tapijt in slaapkamer,woonkamer of studeerkamer. Een belangrijk hulpmiddel bij de keuze van tapijt voor een specifieke ruimte is het PIT systeem (Product Informatie Systeem). Met behulp van de symbolen bij elk merk en model van de tapijten bij TapijtNodig.nl kunt u zien waar het tapijt kan worden toegepast en welke eigenschappen het heeft. Klik HIER voor een overzicht van de PIT symbolen.

               

 

Welke Tapijt Structuren zijn er?

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijt soorten is dan ook enorm. Om aan de wisselende vraag van de consument en de veranderende interieur stijlen te kunnen voldoen, worden steeds weer nieuwe ideeën ontwikkeld. 

Met de structuur van het tapijt wordt bedoeld de vorm van het pool materiaal, de dikte of de fijnheid ervan en de dichtheid waarin de polen bij elkaar staan.
De belangrijkste structuren staan hieronder vermeld.

            

                         Shag                                               Saxony                                                Frisé                                                  Bouclé 

 
 

 Vakkundig Gelegd 

Met de aankoop van het tapijt op TapijtNodig.nl heeft u een vloerbedekking in huis gehaald waar u jarenlang plezier aan zult beleven. Voorwaarde is wel dat het tapijt goed word gelegd. Kamerbreed tapijt leggen is geen eenvoudig karwei. Er komt heel wat bij kijken, zoals het exact pas snijden, moeilijke hoekjes, het opspannen of verlijmen van het tapijt. Het is dat ook aan te raden om het leggen van het tapijt aan de stoffeerders van TapijtNodig.nl over te laten. De stoffeerders van TapijtNodig.nl zijn vakkundig, professioneel en hebben jarenlange ervaring.
Tevens is de stoffering bij TapijtNodig.nl GRATIS* !
(*Bij TapijtNodig.nl is het plaatsen van het tapijt gratis in combinatie met ondertapijt, met uitzonderingen het stofferen van de trap.)
 
           

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

 

 Waarom een ondervloer 

Omdat een tapijt een belangrijke investering is, dient men er alles aan te doen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Een belangrijke factor om slijtage tegen te gaan is een goed ondertapijt. Een goed ondertapijt verlengt de levensduur van vloerbedekking en benadrukt alle positieve aspecten die bijdragen aan het gevoel van luxe en comfort. Wanneer de gekozen vloerbedekking een harde rug (onderkant) van bijvoorbeeld jute of een action backing heeft, bevelen tapijtfabrikanten aan om een veerkrachtig ondertapijt te leggen.

De toepassing van ondertapijt heeft dus belangrijke voordelen. Het boventapijt slijt minder snel en blijft dus langer mooi. Daarnaast werkt het geluidsreducerend en is het boventapijt makkelijker verhuisbaar. Doordat het meer veerkracht aan het tapijt geeft is het comfortabel en aangenaam om op het tapijt te lopen of te liggen. Bij de legmethode door middel van spantechniek zal men altijd een ondertapijt moeten toepassen.

Een (goed) ondertapijt is de beste ondervloer waarop kamerbreed een textiele vloerbedekking geïnstalleerd kan worden. Ondertapijt wordt veelal toegepast voor huishoudelijk gebruik in bijvoorbeeld woonkamers, slaapkamers en op trappen.
Primair heeft ondertapijt een egaliserende functie om eventuele oneffenheden van de ondergrond op te vangen. Verdere eigenschappen van ondertapijt zijn – het verhogen van comfort, verbeteren van geluid- , koude-, en warmte isolatie en het opvangen van indrukken die het tapijt krijgt te verwerken. Voor de verschillende tapijten zijn er ook verschillende legmethoden.
 

 

 Ondervloer Opties 

Tapijt rondom op dubbelzijdig tape

               

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Tapijt rondom op dubbelzijdig tape is de voordeligste manier van het vast zetten van het tapijt.  Het hoogwaardig dubbelzijdig kleefband wordt vast geplakt aan de vloer, het tapijt zal worden vastgeplakt aan het tape.
Op deze manier blijft het tapijt strak en mooi liggen.

Tapijt rondom op dubbelzijdig tape voor maar € 2,95 per vierkante meter Inclusief stoffering


 

 

Direct verlijmen

                    

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Tapijt direct verlijmen is een mooie en voordelige optie. De ondergrond dient vlak en schoon te zijn voordat het tapijt verlijmd kan worden op de vloer.
Het tapijt ligt mooi, strak en vast!
 

Direct verlijmen voor maar € 5,95 per vierkante meter Inclusief stoffering


 

 

5,0 mm Vilt ondertapijt + latten

 

                           

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Vilt onder tapijt en latten is de goedkoopste en tevens ook meeste gebruikte ondervloer voor tapijt. Geschikt voor in de  woon- en slaapkamer. Door toepassing van meer synthetische vezels i.p.v.  jute vezels heeft het product een beter densiteit en comfort.   (700 gram per m² , 200 cm breed,  dikte 6,5 mm )
 

Spanlatten en Vilt ondertapijt voor maar € 7,95 per vierkante meter Inclusief stoffering

LET OP! In nieuwbouw woningen of vloeren waar een vloerverwarming in verwerkt is, kan er geen gebruik worden gemaakt van spanlatten, dit omdat er een risico bestaat er leidingen geraakt kunnen worden in de vloer! Selecteer hier voor Egalsoft + lijm of Direct verlijmen of neem contact op met onze verkopers voor advies.

 


 

7,0 mm Groene ondervloerplaten + lijm

 

Groene ondervloer platen voor tapijt       Groene ondervloer platen voor tapijt            Groene ondervloer platen voor tapijt

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Groene ondervloer platen zijn de welbekende 7 mm groene platen. Deze platen zijn geschikt als ondervloer voor tapijt. Dit veerkrachtig natuurproduct is spanningsvrij, geluiddempend en isolerend. De platen kunnen zowel op beton als houten vloeren worden toegepast.( 59 cm breed, 86 cm lang, dikte 7,0 mm, Geluidsisolatie 33dB )


Groene Ondervloerplaten en lijm voor maar € 11,00  per vierkante meter Inclusief stoffering

 

 

 

6,0 mm Rubber ondertapijt + latten

 

                       

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Rubber ondertapijt en latten wordt net zoals bij vilt erg vaak gebruikt. Rubber ondertapijt is een luxe variant op het vilt. Rubber wordt ook gebruik als ondertapijt bij stoffering op de trap. ( 1015 gram per m² , 137 cm breed , dikte 6 mm )
 

Spanlatten en 6,0 mm Rubber ondertapijt voor maar € 11,50 per vierkante meter Inclusief stoffering

LET OP! In nieuwbouw woningen of vloeren waar een vloerverwarming in verwerkt is, kan er geen gebruik worden gemaakt van spanlatten, dit omdat er een risico bestaat er leidingen geraakt kunnen worden in de vloer! Selecteer hier voor Egalsoft + lijm of Direct verlijmen of neem contact op met onze verkopers voor advies.

 

 

9,0 mm Rubber ondertapijt + latten (NIEUW)

9 mm rubber ondertapijt                         

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Toch liever zwaarder rubber ondertapijt?
Rubber ondertapijt en latten wordt net zoals bij vilt erg vaak gebruikt. Rubber ondertapijt is een luxe variant op het vilt. Rubber wordt ook gebruik als ondertapijt bij stoffering op de trap, de 9,0 mm variant heeft maar liefst een contactgeluidreductie van 38 dB ( Gewicht : 1586 gram/m² , 137 cm breed , dikte 9,0 mm )
 

Spanlatten en 9,0 mm Rubber ondertapijt voor maar € 13,95 per vierkante meter Inclusief stoffering

LET OP! In nieuwbouw woningen of vloeren waar een vloerverwarming in verwerkt is, kan er geen gebruik worden gemaakt van spanlatten, dit omdat er een risico bestaat er leidingen geraakt kunnen worden in de vloer! Selecteer hier voor Egalsoft + lijm of Direct verlijmen of neem contact op met onze verkopers voor advies.

 

 

7,0 mm Egalsoft ondertapijt + lijm

 

                        

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Egalsoft ondertapijt is een zelfklevende ondervloer voorzien van een antislip laag aan de onderzijde, zodat deze zonder verlijming op een schone (stofvrije) en droge vloer los gelegd mag worden. Het Tapijt wordt geheel op de speciaal daarvoor gemaakt vlier verlijmd met een daarvoor geschikte tapijt lijm. Egalsoft wordt voornamelijk gebruikt op vlakke vloeren zoals in nieuwbouw woningen.( 900 gram per m² , 137 cm breed, dikte 7,0 mm )
 

Egalsoft ondertapijt en lijm voor maar € 16,50  per vierkante meter Inclusief stoffering

 

 

6,5 mm Trappen Ondertapijt + lijm

 

                        

(Klik op de afbeeldingen om te vergroten)

Het trappen ondertapijt is geschikt voor open trap of dichte trap en vergroot het loop comfort. Het verminderd ook het kraken van uw trap en het geluid van het lopen over de trap.  Ondertapijt voor uw trap, dan kunt u deze in de trapconfigurator selecteren. 


 

 Trap Bekleding & Stoffering 

Tapijt kan door de uitstekende snij-eigenschappen, perfect worden toegepast op trappen. Niet alleen in een uni-kleur, maar is het mogelijk ook fraaie decor randen en loper effecten toe te passen. Zo wordt de vaak toch ‘saaie’ hal, een vrolijk aanzien. 

Het maakt nogal wat uit hoe vaak de trap belopen wordt, het heeft het zwaar te verduren. Dus als je tapijt koopt voor op de trap let er dan op dat er wel een van de twee PIT-symbolen op staan trappen: 'wonen' en 'werken'. In een druk gezin kan het best voorkomen dat het verkeer op de trap te vergelijken is met een werksituatie, omdat er voortdurend heen en weer gesprint wordt op de trap. 

 

 Tapijt dat in woonsituatie geschikt is voor gebruik op trappen             

trappen intensief Tapijt dat in werksituaties geschikt is voor gebruik op trappen (intensief gebruik)

 

 

Tapijt verwijderen van de trap

Het is erg belangrijk dat het oude tapijt goed verwijdert is van de trap voor dat er nieuw tapijt geplaatst gaat worden. Zorg ervoor dat de nietjes, spanlatten en alle lijm resten van de trap zijn verwijderd. De nietjes kunnen eenvoudig verwijderd worden door ze met een tang eruit te trekken, voor de oude lijm resten raden wij aan om een verf brander en een driehoekschapper of steekmes te gebruiken. 

 

               

 

 

 Vlek verwijdering 

Circa 90% van de vlekken die ontstaan in het normale dagelijkse gebruik, kunnen verwijderd worden met lauwwarm schoon water! Daarnaast ontstaan vlekken juist door een goedbedoelde maar verkeerde behandeling.

Zo denken nog veel mensen dat allerlei soorten huis middeltjes uit het keukenkastje: afwasmiddel, groene zeep etc. vlekken verwijderen, maar deze middelen hebben vaak niet het gewenste resultaat! Ze veroorzaken vaak juist verkleuring en halen de vlek slechts 'tijdelijk' weg. Juist door de zeep resten die achterblijven in het tapijt wordt vuil weer sneller aangetrokken en dan hoor je de kreet: Als je een keer begint met schoonmaken, blijf je schoonmaken.

Eerste hulp bij vlekken? Geen paniek!

Gaat er een glas om… geen paniek. Wist u dat vrijwel iedere ‘alledaagse’ vlek met gewoon schoon water te verwijderen is? Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij:

 • pak direct een handdoek
 • natmaken met water
 • uitwringen en op de vlek leggen
 • laat de handdoek het werk doen en haal ‘m pas weg als hij is opgedroogd
 • zo nodig herhalen

Als de vlek door bovengenoemde water methode niet verdwijnt, dan zijn er speciale vlekverwijderaars nodig. Dat is onder andere het geval bij verf, nagellak, teer en lijm, maar ook bij ijzerhoudende vlekken als roest en bloed. TapijtNodig.nl heeft voor deze vlekken professionele vlekken middelen, die gemakkelijk en effectief vlekken uit het tapijt verwijderen. Deze middelen werken zelfs nog als de vlek al enige tijd bestaat.

LET OP: Nooit wrijven, uitsluitend lichtjes deppen. Nooit föhnen, vlek gewoon aan de lucht laten drogen.

Rode wijn vlek? Nooit doen: gebruik van zout en witte wijn, je maakt het alleen maar erger!

Kijk voor nog meer advies op de website van James, klik hier.

 

 Waar wordt Tapijt van gemaakt 

Tapijt kan worden gemaakt van de volgende materialen. Deze grondstoffen zijn ook terug te vinden in de specificatie van het gekozen Tapijt op TapijtNodig.nl

 • Haar dat gebruikt wordt voor fabricage van tapijten is meestal afkomstig van geiten. Het is zeer veerkrachtig, elastisch, vuilwerend en heeft een hoge slijt weerstand.

 • Wol is van nature veerkrachtig, elastisch, vuilwerend, zelfdovend en isolerend. Wol kan antistatisch worden gemaakt, maar is bij een goede luchtvochtigheid van nature antistatisch. Er zijn verschillende soorten wol.

 • Katoen is sterk, maar niet zo veerkrachtig. Het neemt gemakkelijk vocht op en staat ook gemakkelijk af. Katoen kan antistatisch, vlam- en vuilwerend worden gemaakt.

 • Jutesisalkokos en vlas zijn plantaardige garens en worden gevormd uit bastvezelmateriaal. Als de producten van goede kwaliteit zijn, bezitten ze vocht absorberende eigenschappen en zijn ze sterk. De vezels worden ook wel in combinatie met andere garens gebruikt. De tapijtindustrie gebruikt Jute vooral voor het vervaardigen van de rug van het tapijt.

 • Polyamide (nylon) bestaat in vele soorten die onderling verschillen in structuur en chemische samenstelling. Aan de basis eigenschap van polyamide, sterkte, zijn tal van eigenschappen toegevoegd. Polyamide is lichtecht, elastisch, kan antistatisch en vuil werend worden gemaakt en brandt niet makkelijk.

 • Polyacryl (acryl) is zeer elastisch en laat zich uitstekend verven in uiteenlopende kleuren. Het wordt veelal gebruikt als meng vezel. De licht eenheid en het warmte-isolerend vermogen zijn zeer goed.

 • Polyester is elastisch, heeft een goede treksterkte en wordt voornamelijk gebruikt als meng vezel ter versterking van ander materiaal.

 • Polypropyleen heeft een goede slijt weerstand en wordt om die reden veel toegepast. Het materiaal is nauwelijks statisch en neemt niet tot nauwelijks vocht op.

 

Wilt u meer weten over Tapijt of heeft u andere vragen over vloerbedekking, neem dan gerust contact met ons op of stuurt ons een email

 

grondstoffen
tapijtnodigvoorbeedl
tapijtnodigwol
tapijtnodigzeegrag
tapijtnodigatoen