Help, een vlek in mijn vloerkleed. Wat nu?

TapijtNodig.nl

Help, een vlek in mijn vloerkleed. Wat nu? 

U herkent het vast wel: uw kind heeft een kinderfeestje en u heeft ervoor gekozen om dit thuis te vieren. Of u krijgt vrienden over de vloer omdat u vorige week jarig bent geweest. De kinderen mogen cakejes versieren en op uw verjaardag staat de tafel vol lekkers en de gasten die willen, mogen ook gezellig blijven eten. Daarnaast wordt er van alles gedronken: bier, rode wijn, cola. Van tevoren hoopte u al dat niemand eten of drinken zou morsen, omdat u een vloerkleed heeft waarop vlekken goed zichtbaar zullen zijn. Gelukkig is dit hiervoor nog nooit gebeurt, dus u maakt daar geen zorgen over. Vervolgens ziet u in uw ooghoek dat toch een kindje van het kinderfeestje het hele cakeje met alle versieringen laat vallen tijdens het opeten. Of u ziet een heel glas rode wijn over uw kleed gaan van één van uw gasten die nét wat te veel heeft gedronken. U springt op en onderneemt gelijk actie om de vlek te verwijderen, maar bedenkt dan: hoe kan ik eigenlijk het beste deze vlek verwijderen? Wij helpen u graag! 

Er zijn verschillende soorten vlekken mogelijk die in het vloerkleed kunnen trekken. Het kunnen hardnekkige vlekken zijn en minder hardnekkige vlekken. Er zijn dan ook meerdere manieren om een vlek uit het vloerkleed te halen.  

Stofzuig de vlek op het vloerkleed 

Het is belangrijk om eerst het vloerkleed te stofzuigen. Hierdoor haalt u het stof van het kleed af, waardoor de schoonmaakmiddel beter zijn werking kan doen op het vloerkleed. Het schoonmaakmiddel komt dan namelijk beter bij de vlek, waardoor de vlek gemakkelijker weggehaald kan worden.  

Minder hardnekkige vlekken 

De vlek van het cakeje met versieringen is waarschijnlijk een minder hardnekkige vlek. Probeer als eerste de vlek te verwijderen door zeepwater te gebruiken. Meng hiervoor lauw water met afwasmiddel en dep met een spons op de vlek. Probeer om niet te veel te wrijven, want daardoor kan het vloerkleed verkleuren.  

Hardnekkige vlekken 

De rode wijn valt natuurlijk onder de hardnekkige vlekken. Leg eerst een keukenrol of een droge doek op de vlek, zodat dit het vocht wat nog op het vloerkleed ligt, kan intrekken. Giet vervolgens wat water over vlek, waardoor de rode wijn verdunt en dep daarna met keukenpapier of een droge doek het vocht weg. Strooi daarna flink wat zout over de gehele vlek en laat dit een paar uur intrekken. Haal dit daarna weg met een stofzuiger en hopelijk is daarna de vlek weg. 

Vetvlek op uw vloerkleed 

Om een vetvlek op u vloerkleed te verwijderen, mengt u lauw water met net zo veel azijn en een paar druppels afwasmiddel. Vervolgens dept u met een spons over de vlek (niet wrijven) totdat deze verdwijnt. Spoel daarna goed af met water en weg is de vlek! 

De vlek zit nog steeds op mijn vloerkleed 

Probeer ammoniak als de vlek nog steeds op uw vloerkleed zit. Doe wat druppels ammoniak op een spons en dep daarmee op de vlek. Als dit niet goed werkt, kunt u ook wat druppels ammoniak direct op het vloerkleed aanbrengen. Spoel het vloerkleed daarna af met lauwwarm water. 

Het is ook mogelijk om een vlek met behulp van bakpoeder te verwijderen. Strooi wat baking soda over de vlek en giet vervolgens voorzichtig kokend water eroverheen. Laat het intrekken en haal het na een paar uur weg. Dit kunt u doen door voorzichtig te deppen met een natte doek.  

Vloerkleed periodiek schoonmaken 

Naast het reinigen van het vloerkleed bij vlekken is het ook goed om uw vloerkleed periodiek schoon te maken. Wij raden het aan om dit één keer in de zes maanden te doen. Hierdoor blijft uw vloerkleed langer mooi, langer zacht en kunt u er dus langer gebruik van maken. Hoe u dit kunt doen, leest u in deze blog.  

Nieuw vloerkleed van TapijtNodig.nl 

Hopelijk is de vlek op uw vloerkleed nu weg met behulp van onze tips. Is dit niet zo en zijn er ook nog andere vlekken zichtbaar op uw vloerkleed en kunt u die er ook niet meer uithalen? Overweeg dan de optie om een nieuw vloerkleed te kopen. Bij TapijtNodig.nl bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij verkopen onder andere tapijten en vloerkleden en bezorgen deze bij u thuis. Ook leggen wij het tapijt graag in uw woning! Heeft u vragen over welk tapijt of vloerkleed het beste in uw ruimte past? Wij helpen u er graag bij! Neem contact met ons op en wij geven u graag advies! 

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index