Hoe kan ik mijn tapijt het beste zelf reinigen

TapijtNodig.nl

Tapijt voelt heerlijk aan uw voeten en brengt nog vele andere voordelen met zich mee. Misschien heeft u ervoor gekozen om het alleen in uw slaapkamer te laten leggen, maar tapijt past ook erg goed in bijvoorbeeld uw woonkamer. Door de verschillende opties en toepassingen is tapijt in elke ruimte een goede keuze. Nu kan het zijn dat u, uw kinderen of bezoek knoeit op het tapijt. Het is belangrijk om dit direct schoon te maken. Zeker als u gekozen heeft voor een lichte variant. Maakt u de vlek niet direct schoon? Dan is de kans groot dat u de vlek er niet meer zelf uitkrijgt en hier een specialist voor moet laten langs komen. Helaas zitten hier vaak kosten aan verbonden en dit is natuurlijk zonde wanneer u het probleem ook zelf kunt oplossen. Ook raden wij u aan om minstens 1 maal per 6 maanden uw volledige tapijt te reinigen. Daarom geeft TapijtNodig.nl u de tips én tricks om zelf uw tapijt te reinigen.

Tips die u moet weten voordat u begint met schoonmaken

Voordat u begint met het reinigen van uw tapijt, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van deze tips:

  1. Niet wrijven maar deppen. Wanneer u met een doek over het tapijt wrijft, gaat het vuil alleen nog maar dieper in het tapijt zitten. Door van buiten naar binnen te deppen met een ruime hoeveelheid water op de doek, zult u zien dat de vlek snel verdwijnt.
  2. Lukt het schoonmaken niet met water? Maak dan gebruik van een speciaal tapijt reinigende mouse of shampoo. Test het product eerst op een onopvallende plek. Bijvoorbeeld onder een stoel of bank. Zo weet u zeker dat het product het tapijt niet aantast. Op elk product staat een gebruiksaanwijzing, volg dit advies op voor het beste resultaat. Laat u het product bijvoorbeeld langer intrekken dan aanbevolen, dan kan het zijn dat u niet het gewenste resultaat krijgt.

Handige producten die u kunt gebruiken

Naast de standaard schoonmaakmiddelen zijn er ook een aantal handige huishoudproducten die u kunt gebruiken. Zo wordt bij het schoonmaken van rode wijn vlekken vaak zout gebruikt en als de vlek al opgedroogd is een mengsel van water en witte wijn. Ook wordt baking soda vaak gebruikt tijdens het schoonmaken. Strooi wat over de vlek en giet er een kleine hoeveelheid lauwwarm water overheen. Laat het een aantal uur intrekken en de vlek zal verdwijnen. Niet tevreden? Herhaal het proces totdat u tevreden bent!

Tapijt reinigen, zo doet u dat!

Voordat u begint met het reinigen van het tapijt is het belangrijk om eerst te stofzuigen, zodat al het losse vuil verwijderd wordt. Heeft u hoogpolig tapijt, dan kunt u het beste gebruik maken van het gladde mondstuk van uw stofzuiger. Breng vervolgens het reinigingsmiddel aan dat u aangeschaft heeft, werk van buiten naar binnen en volg de aanwijzingen op de verpakking. Veeg vervolgens het tapijt schoon met een licht vochtige doek, totdat het schoonmaakmiddel verdwenen is. Zijn er vlekken die nog zichtbaar zijn? Herhaal dan het proces alleen op deze vlekken.

Tapijt van TapijtNodig.nl

TapijtNodig.nl biedt diverse onderhouds- en schoonmaakproducten aan in de webshop. Heeft u een vraag over het reinigen van het tapijt dat u bij ons heeft gekocht? Neem dan vrijblijvend contact ons op. Wij adviseren u graag over hoe u uw tapijt het beste kunt reinigen.

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index