Tekst popup melding

Deze week 10% korting op uw online bestelling! 

Gebruik hiervoor de voucher code : LENTE10

Geldig op bestellingen vanaf € 250 incl. BTW en niet geldig i.c.m. andere kortingscodes. Geldig tot en met zondag 24 maart 2024.


 

Op dit moment werken wij met bezoek op afspraak, maak via de onderstaande link een afpsraak.

Een afspraak maken voor een bezoek.

TapijtNodig.nl logo
TapijtNodig.nl

Hoe kiest u het juiste vloerkleed

TapijtNodig.nl

Waarschijnlijk heeft u al gezien dat u bij ons verschillende soorten tapijtvloeren, vinyl en PVC kunt kopen. Maar wist u ook dat u bij ons een vloerkleed op maat kunt laten maken? Doordat u het vloerkleed zelf kunt samenstellen, past deze precies bij uw wensen en eisen. Denk hierbij aan de keuze voor een vierkant, rechthoek of rond vloerkleed, maar ook aan de afwerking van het vloerkleed. Bij TapijtNodig.nl is alles mogelijk. Voordat u een vloerkleed gaat aanschaffen of op maat laat maken, is het vaak nog lastig om te bepalen welk vloerkleed het beste bij u en uw woning past. Vaak wordt er rekening gehouden met het oppervlak dat gevuld moet worden en of het vloerkleed wel bij de bank past. In deze blog geven wij u tips en tricks over hoe u het juiste vloerkleed uitkiest.

Kan ik een vloerkleed alleen in de woonkamer gebruiken?

Het antwoord is heel simpel: Nee! Een vloerkleed kunt u in elke ruimte van het huis gebruiken. Het kleed zorgt er namelijk voor dat alle elementen samenkomen. Zo kun u genieten van de voordelen van tapijt, zonder dat u dit overal hoeft te leggen. Afhankelijk van de functie dat het vloerkleed voor u moet hebben, kunt u bepalen wat het beste bij u past. Wilt u:

  • Warme voeten wanneer u uit bed stapt
  • Een zachte ondergrond waar de kinderen veilig op kunnen spelen
  • Een blikvanger in uw woonkamer

Zo ziet u dat er al verschillende redenen kunnen zijn, waarom u nadenkt over het aanschaffen van een vloerkleed. Het is belangrijk om dit duidelijk voor ogen te hebben, voordat u een vloerkleed gaat kopen. U zult merken dat het op deze manier voor u een stuk makkelijker is om te bepalen wat bij u past.

Welke kleur vloerkleed past bij mij?

We beginnen met de kleur van het vloerkleed. Vaak is het vloerkleed een van de laatste accessoires die u aanschaft voor in uw woning. Deze moet daarom passen bij alle andere meubels die u al in uw huis heeft staan. Welke kleur u mooi vindt voor uw vloerkleed is natuurlijk ook heel erg persoonlijk. De een houdt van een felle kleur die er echt uitspringt, terwijl de ander juist voor een kleur kiest die wat minder opvalt. Het is daarom verstandig om te beginnen met een kleurenschema, dat u afstemt op de muurkleuren en accessoires die u al in de woonkamer heeft staan. U kunt het vloerkleed ook afstemmen op uw bank. Voor de meest voorkomende kleuren hebben we wat tips op een rijtje gezet:

Welke kleur vloerkleed past bij een bruine bank?

Bruine banken hebben een warme ondertoon. Deze kunt u perfect combineren met warme tinten als terracotta, warm roze en gebroken wit. Voor een meer gedurfde optie kiest u voor een vloerkleed met een dessin. De kleuren kunt u dan laten matchen met de andere accessoires in de woonkamer. Denk ook eens aan een vloerkleed gemaakt van jute of zeegras, dit geeft een verrassend effect.

Welke kleur vloerkleed past bij een groene bank?

Groen is een tijdloze kleur en ziet u in menig interieur terugkomen. Fluweel is helemaal hot en happening en valt erg op. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een neutrale kleur als wit, zwart of grijs. Qua dessins is er ook veel mogelijk, zorg er alleen voor dat de overige accessoires in de woonkamer van neutrale kleuren zijn, anders kan het nog wel eens te druk worden. Kleuren voor accessoires die goed bij groen passen zijn okergeel, goud en zwart.

Welke kleur vloerkleed past bij een grijze bank?

Wanneer u een grijze bank heeft in de woonkamer, dan kunt u eigenlijk alle kanten op betreft kleuren. Zo kunt u ervoor kiezen om een neutrale kleur te nemen voor het vloerkleed en de aandacht te trekken met gekleurde accessoires. Liever een vloerkleed dat opvalt? Kies dan voor een uitgesproken dessin of een accentkleur. Dit kan echt elke kleur zijn die u mooi vindt.

Welke vorm vloerkleed past het beste?

Zoals we al eerder aangegeven hebben, zijn er verschillende vormen vloerkleed waar u uit kunt kiezen. Afhankelijk waar u het vloerkleed gaat plaatsen, past een vorm het beste bij uw wensen. Een vierkant vloerkleed kunt u het beste gebruiken in een ruimte die juist niet vierkant of rechthoekig is en een rond vloerkleed breekt juist weer de lijnen in een rechthoekige ruimte. Het is ook leuk om twee verschillende vormen samen te gebruiken. Een rechthoekig vloerkleed kunt u dan deels onder de bank en salontafel gebruiken en op het ronde vloerkleed kunt u een mooie fauteuil zetten. In een smalle hal of gang is een langwerpig vloerkleed juist weer mooier.

Hoe groot moet het vloerkleed in mijn woonkamer zijn?

Nu we het hebben gehad over de kleur, het dessin, de vorm en de plek van het vloerkleed, gaan we het hebben over de afmeting van het kleed. Wij horen vaak dat mensen het lastig vinden om te bepalen hoe groot een vloerkleed moet zijn. De afmeting hangt voornamelijk samen met de reden waarom u voor een vloerkleed kiest. Is dit om meubels samen te brengen, dan kiest u voor een groter vloerkleed. Een medium vloerkleed kan vooral zorgen voor de opvulling in het huis en een klein vloerkleed kan juist weer een echte eyecatcher zijn. Gaat u voor een vloerkleed onder de eettafel? Zorg er dan voor dat het vloerkleed aan elke kant minimaal 60 cm uitsteekt.  De meest gekozen maten van vierkante of rechthoekige vloerkleden bij TapijtNodig zijn:

  • 140x200
  • 170x230
  • 200x290
  • 300x300

Veel gekozen maten voor ronde vloerkleden zijn:

  • 140 cm
  • 160 cm
  • 180 cm
  • 200 cm

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw eigen maten door te geven.

Nog meer vragen?

Heeft u nog vragen over het kiezen van het juiste vloerkleed? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index