Tekst popup melding

Deze week 10% korting op uw online bestelling! 

Gebruik hiervoor de voucher code : LENTE10

Geldig op bestellingen vanaf € 250 incl. BTW en niet geldig i.c.m. andere kortingscodes. Geldig tot en met zondag 24 maart 2024.


 

Op dit moment werken wij met bezoek op afspraak, maak via de onderstaande link een afpsraak.

Een afspraak maken voor een bezoek.

TapijtNodig.nl logo
TapijtNodig.nl

Hoe moet ik mijn tapijt stofzuigen?

TapijtNodig.nl

Een tapijt is een mooie toevoeging aan uw ruimte. Tapijt zorgt voor zachte voeten en is ook nog eens geluiddempend. Daarnaast geeft het uw ruimte ook een huiselijke en gezellige uitstraling. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw tapijt, is het belangrijk dat u deze goed schoonhoudt. Er gaat natuurlijk gemakkelijk stof inzitten en als drinken of eten op het tapijt wordt geknoeid, kunnen er vlekken in ontstaan. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk stof in het tapijt zit, is het belangrijk om het regelmatig te stofzuigen. Hierdoor zorgt u ervoor dat de stofdeeltjes uit het tapijt worden gehaald en het tapijt schoon blijft en langer meegaat. Hoe u het tapijt het beste kunt stofzuigen, leggen wij u graag uit! 

De voorbereiding van het tapijt stofzuigen 

Voordat u met het stofzuigen van uw tapijt begint, is het goed om eerst naar de instellingen van de stofzuiger te kijken. Sommige stofzuigers hebben namelijk verschillende standen die bedoeld zijn voor verschillende oppervlaktes. Deze instellingen kunt u vaak vinden op de zuigmond of op de stofzuiger zelf. Als u de instellingen kunt aanpassen, kunt u kiezen voor de instelling die bedoeld is voor zachte ondergronden.  

Vervolgens kiest u de juiste zuigmond voor de stofzuiger. De turbozuigmond is het meest geschikt voor het stofzuigen van tapijt. Deze heeft namelijk een speciale elektrische borstel in het mondstuk dat ronddraait tijdens het stofzuigen. Deze borstel kan goed het stof en vuil uit het tapijt halen.  

Hierna kiest u de juiste zuigkracht voor het stofzuigen van het tapijt. Heeft u een relatief nieuwe stofzuiger? Dan kunt u wellicht de zuigkracht handmatig instellen. De zuigkracht moet niet te laag staan bij het stofzuigen van uw tapijt. U kunt u de zuigkracht beter iets hoger zetten, waardoor u voelt dat de stofzuiger een beetje aan het tapijt trekt.  

Als laatste is het belangrijk dat u kijkt of er vuil op het tapijt ligt wat u met de hand kunt weghalen. Hierbij kunt u denken aan munten, knopen of andere kleine voorwerpen. Als u dit niet doet, bestaat de kans dat dit vuil in de stofzuigermond blijft hangen. 

Het tapijt stofzuigen 

Tijdens het stofzuigen laat u de steel langzaam naar voren en naar achter gaan. Het is belangrijk om dit niet te gehaast te doen. De stofzuiger heeft dan namelijk geen tijd om al het stof op te zuigen. Tijdens het stofzuigen kunt u het beste in banen werken. Als u dan naar de volgende baan gaat, kunt u de vorige baan licht overlappen, omdat de zijkanten van de stofzuiger niks opzuigen en dat gedeelte anders wordt overgeslagen. Op deze manier kunt u het gehele tapijt overgaan.  

Voor het beste resultaat kunt u het beste het tapijt in verschillende richtingen stofzuigen. Heeft u het tapijt eerst verticaal gezogen? Dan kunt u het nu horizontaal stofzuigen.  

Stofzuigerzak legen 

Merkt u dat uw stofzuiger minder goed gaat zuigen? Dan is de kans groot dat de stofzuigerzak vol zit. Het is dan ook goed om de stofzuigerzak regelmatig te legen, omdat een volle stofzuiger zijn zuigkracht verliest en hierdoor minder goed het stof kan opzuigen.  

Hoe vaak moet ik mijn tapijt stofzuigen? 

Wij raden het aan om uw tapijt minimaal één keer per week te stofzuigen. Wordt er vaak over het tapijt heen gelopen? Dan raden wij aan om het tapijt twee keer per week te stofzuigen. Als u uw tapijt graag vaker wilt stofzuigen is dat ook geen probleem. Het tapijt zal niet snel beschadigd raken door het stofzuigen. Hierdoor kunt u gemakkelijk ook meerdere keren per week het tapijt stofzuigen! 

Zitten er permanente vlekken in uw tapijt? 

Wellicht heeft u het tapijt al voor een lange tijd liggen en heeft het al veel te verduren gehad. Dan is het ook geen wonder dat er vlekken in uw tapijt zijn ontstaan en dat er vuil inzit wat er niet meer uit te stofzuigen is. Kies dan voor een nieuw tapijt van Tapijtnodig.nl. Wij hebben allerlei soorten tapijten van verschillende merken in ons assortiment. Na het bestellen van uw tapijt komen wij deze ook graag bij u leggen. Ook kunnen wij van tevoren bij u langskomen om de ruimte op te meten waar het tapijt moet worden gelegd. Wilt u graag advies over welk soort tapijt het beste in uw ruimte past? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index