Verschillende soorten tapijtstructuren

TapijtNodig.nl

Deze vraag horen we bij Tapijtnodig.nl regelmatig voorbijkomen. Er zijn veel verschillende soorten tapijtstructuren en bij ons heeft u dan ook een ruime keuze in het assortiment. Afhankelijk van wat uw wensen en eisen zijn, bepaalt u welk tapijt het beste bij u past. Hierbij dient u ook rekening te houden met huisdieren en bijvoorbeeld de ruimte waar u het tapijt wilt neerleggen. Wellicht heeft u andere eisen voor een tapijt in uw slaapkamer. Dit tapijt moet lekker warm zijn en een zacht gevoel geven wanneer u uit bed stapt. Een tapijt in de woonkamer dient waarschijnlijk veel functioneler te zijn, bij het interieur te passen en makkelijk schoon te maken zijn.  

Tapijtnodig.nl vertelt u graag welke verschillende tapijtstructuren er zijn 

In deze blog zetten we de verschillende tapijtstructuren op een rijtje en leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn. Bij het uitzoeken van een nieuw tapijt is het erg belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over een aantal zaken. In welke ruimte gaat u het tapijt neerleggen, heeft u huisdieren of zijn er andere zaken waar we rekening mee dienen te houden? Tapijtnodig.nl is dé specialist op het gebied van diverse soorten tapijt van verschillende merken én komt dit graag bij u thuis leggen. Wanneer u nieuw tapijt uitkiest, hoopt u natuurlijk dat dit zo lang mogelijk meegaat. Met tapijt van Tapijtnodig.nl bent u hiervan verzekerd! Door de verschillende maten, merken, kleuren en structuren die wij in ons assortiment aanbieden, zit er zeker een tapijt bij dat past bij uw wensen, eisen en interieur. 

Verschillende soorten tapijtstructuren 

Laagpolig tapijt, hoogpolig tapijt, velours tapijt, dit zijn termen die u vast al eens eerder voorbij heeft horen komen. Maar wat betekenen die termen precies en wat is het verschil? In deze blog leggen we de meest bekende tapijtstructuren uit. Lees snel verder en ontdek! 

Laagpolig tapijt 

Laagpolig tapijt wordt ook wel tapijt met lussenpool genoemd. Bij dit tapijt zijn de polen van het tapijt in lussen op de rug van het tapijt geplaatst. De bocht van de lus bevindt zich aan de bovenkant van het tapijt. Een voordeel van laagpolig tapijt is dat het weinig vuil opneemt, slijt niet snel en is daarnaast gemakkelijk te reinigen. Dit tapijt blijft lang mooi en is dus zeer geschikte voor ruimtes als de woonkamer, werkkamer en eventueel slaapkamer. Het nadeel is dat het tapijt minder zacht aan de voeten voelt.  

Hoogpolig tapijt 

Ook wel tapijt met een gesneden pool genoemd. Doordat verschillende polen in elkaar gedraaid zijn en de polen niet rechtovereind staan, geeft dit tapijt een lekker zacht gevoel aan uw voeten. Perfect om te gebruiken in de slaapkamer dus. Doordat de polen enigszins krullen is vuil minder zichtbaar. Het nadeel daarentegen is dat vuil ook makkelijk opgenomen wordt. Wij adviseren dus om dit tapijt niet te plaatsen in een kamer die intensief gebruikt wordt en waar bijvoorbeeld vaak met schoenen gelopen wordt. Vuil komt zo makkelijk mee naar binnen en nestelt zich in het tapijt. Wilt u naast in uw slaapkamer ook graag een zacht gevoel aan uw voeten in de woonkamer? Overweeg dan om een vloerkleed op maat te laten maken met een gesneden pool. Zo heeft u toch het effect van een hoogpolig tapijt in uw woonkamer, zonder dat deze snel vuil wordt.  

Hoogpolig saxony tapijt 

Dit tapijt heeft veel weg van tapijt met een gesneden pool, maar heeft nog langere polen. Dit maakt dat het tapijt een voller een luxe uitstraling heeft. Ook is dit tapijt lastiger schoon te houden, doordat het vuil zich makkelijk nestelt tussen de polen. Ook zijn voetstappen goed zichtbaar. Voordeel is wel dat het vuil minder goed zichtbaar is dan bij laagpolig tapijt.  

Hoog-laag tapijt 

Hoog-laag tapijt heeft net als laagpolig tapijt een lussenpool structuur. Het verschil bij dit tapijt is dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hoogtes tussen de polen. Hierdoor ontstaat er een vaststaand patroon in het tapijt. Ook dit tapijt is gemakkelijk te onderhouden en te reinigen én blijft lang mooi. Wel voelt het tapijt minder zacht aan uw voeten, dus is het meest geschikt voor een ruimte zoals de woonkamer.  

Bestel uw tapijt bij Tapijtnodig.nl 

Zo, nu weet u precies wat de meeste bekende tapijtstructuren zijn en voor in welke ruimte ze het meest geschikt zijn. Heeft u toch nog vragen over welk tapijt het beste bij u past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag en beantwoorden al uw vragen.  

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index