Waar moet ik op letten bij het uitkiezen van tapijt voor in mijn slaapkamer? 

TapijtNodig.nl

De slaapkamer is een belangrijke kamer in een woning. De meeste mensen spenderen er ongeveer één derde deel van hun dag. Wel vooral slapend natuurlijk, maar de dagen worden wel begonnen en beëindigd in deze ruimte. Dan is het toch fijn als deze ruimte mooi ingericht is en u een warm en huiselijk gevoel van deze kamer krijgt? Dit kunt u creëren door het naar uw smaak in te richten met mooi behang of verf en leuke meubels. Daarnaast zorgt tapijt ook voor een warme en huiselijke sfeer, waardoor dit een erg gewilde optie is voor in slaapkamers. Dit komt natuurlijk ook doordat tapijt heerlijk zacht aanvoelt aan uw voeten als u uit bed stapt én het een geluiddempende werking heeft. Er zijn veel verschillende opties als het om tapijt gaat. Waar u precies op moet letten bij het uitzoeken van tapijt voor in uw slaapkamer, vertellen wij u in deze blog! 

Welke materiaal is geschikt voor in de slaapkamer? 

Tapijt is beschikbaar in veel verschillende materialen. Er zijn 4 soorten materialen die goed geschikt zijn voor in de slaapkamer. 

Polyamide 

Dit is het populairste materiaal voor tapijt in de slaapkamer. De garens van polyamide zijn sterk en erg veerkrachtig wat zorgt voor een lange levensduur. Ook zijn tapijten van polyamide gemakkelijk schoon te maken en springen ze automatisch terug in de oorspronkelijke staat nadat er overheen is gelopen. Hierdoor ziet het tapijt er altijd mooi uit. 

Polyester 

Polyester is goed geschikt voor exclusieve slaapkamers die wel een glamour-uitstraling mogen hebben. Tapijten van polyester hebben namelijk vaak een mooie glans, wat zeker voor deze uitstraling kan zorgen. Polyester is daarnaast één van de zachtste materialen, waardoor je in de ochtend heerlijk zachte voeten hebt wanneer je uit bed stapt. Een nadeel is wel dat polyester relatief snel kan slijten, dus als u erg regelmatig over het tapijt heen loopt, is dit wellicht niet het beste materiaal voor uw slaapkamer. 

Wol 

Wol is het duurste materiaal van de 4, maar gaat wel het langste mee. Doordat wol goed veerkrachtig is, wordt tapijt van wol niet zomaar platgelopen. Dit materiaal is ook gemakkelijk schoon te maken door de natuurlijke coating en ondoorzichtige vezel van wol. Daarnaast zorgt wol ook voor een betere luchtkwaliteit. Het is namelijk bewezen dat wol de lucht reinigt. Dit is daarom ook een uitstekende keuze voor mensen met een allergie, omdat wol geen chemicaliën bevat.  

Polypropyleen 

Polypropyleen is een stuk goedkoper. Dit materiaal is dan ook perfect voor als u een kleiner budget heeft voor uw slaapkamer. De levensduur is helaas wel minder lang, waardoor het tapijt sneller minder mooi eruit kan gaan zien. U kunt door de prijs wel snel weer van tapijt wisselen als u van uzelf weet dat u snel op tapijt bent uitgekeken.  

Is geluiddemping de reden dat u voor tapijt in uw slaapkamer kiest? 

Heeft u last van geluiden als uw huisgenoot bijvoorbeeld boven loopt? Dat is erg vervelend. Tapijt aanleggen in uw slaapkamer is hiervoor een goede oplossing. Tapijt zorgt er namelijk voor dat geluiden van voetstappen worden gedempt als er overheen wordt gelopen. Hierdoor zult u veel minder last hebben van geluiden als iemand door het huis loopt. Om voor optimale geluiddemping te kiezen, kunt u het beste hoogpolig tapijt kiezen. Hoogpolige tapijten dempen geluiden namelijk nog beter dan laagpolige tapijten.  

Hoeveel onderhoud wilt u aan het tapijt in uw slaapkamer doen? 

In tapijt blijft snel stof hangen. Dit is iets waar u wel rekening mee moet houden bij het kiezen van tapijt voor in de slaapkamer. In hoogpolig tapijt blijft meer stof hangen dan in laagpolig tapijt. Bent u bereid om het tapijt 2 keer per week te stofzuigen? Dan kunt u prima voor hoogpolig tapijt kiezen. Als u het liefst zo min mogelijk doet aan onderhoud voor uw tapijt, kunt u het beste voor laagpolig tapijt kiezen. Hier blijft namelijk minder lang stof in hangen en dit is makkelijker te stofzuigen.  

De prijs van tapijt in de slaapkamer 

U kunt het natuurlijk zo gek maken als u wilt. Als u graag wilt letten op de prijs van uw tapijt, kunt u het beste naar het materiaal kijken. Het materiaal is namelijk de belangrijkste factor als het gaat om hoe hoog of laag de prijs is. Houd er wel rekening mee dat de prijs in verband staat met de kwaliteit en de levensduur van het tapijt. Is de prijs van het tapijt relatief laag? Dan zal deze waarschijnlijk ook minder lang meegaan. Hierdoor kunt u wel vaker van tapijt wisselen! 

Hulp van Tapijtnodig.nl bij het kiezen van het juiste tapijt voor in uw slaapkamer? 

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor tapijt in uw slaapkamer. Door de vele materialen, merken, kleuren en vormen kan de keuze erg lastig zijn. Wij staan daarom voor u klaar om al uw vragen hierover te beantwoorden. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom!  

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index