Zelf tapijt leggen in uw slaapkamer

TapijtNodig.nl

Bent u van plan om nieuw tapijt voor in uw slaapkamer te kopen? Dan bent u bij TapijtNodig.nl aan het juiste adres! In ons assortiment vindt u verschillende soorten tapijt. Bent u specifiek op zoek naar tapijt voor in uw slaapkamer, dan gaat uw voorkeur waarschijnlijk uit naar hoogpolig tapijt. Door de speciale manier waarop dit tapijt gemaakt wordt, voelt het erg zacht aan uw voeten. Wilt u meer weten over hoogpolig tapijt? Lees dan deze blog!

Voordat u het tapijt voor in uw slaapkamer kunt bestellen dat u uitgezocht heeft in onze webshop of voordat u langs komt bij ons in de showroom, is het belangrijk dat u de slaapkamer opgemeten heeft. Het inmeten van de ruimte is geen moeilijke klus, het is alleen wel belangrijk dat u dit secuur doet. Laat u het meten liever aan een professional over? Maak dan gebruik van onze meetservice. De kosten van de meetservice bedragen € 49,95 er adres, maar komen te vervallen wanneer het uiteindelijke order bedrag boven de € 1500,- is.

Hoe kan ik zelf tapijt inmeten?

Gaat het om een slaapkamer zonder gekke hoeken, dan is het een kwestie van het opmeten van de lengte en breedte van de ruimte. Deze vermenigvuldigt u met elkaar en zo heeft u het totale oppervlak van de ruimte. Bij het leggen van tapijt moet u rekening houden met snijverlies, daarom rekenen wij altijd 10% extra. Zo weet u zeker dat u genoeg tapijt aangeschaft heeft. Wanneer de ruimte breder is dan 4 meter, dan moet u rekening houden met een strook die opgevuld moet worden.

Gaat u een slaapkamer met vreemde hoeken van tapijt voorzien, dan kunt u voor het opmeten de ruimte het beste onderverdelen in afzonderlijke vierkanten en rechthoeken. Om de afzonderlijke delen van elkaar te scheiden, kunt u dit het beste doen met tape.  Meet van elk deel de lengte en breedte op en vermenigvuldig dit met elkaar. Vervolgens kunt u de vierkante meters van de verschillende delen bij elkaar optellen en zo heeft u het totale oppervlak van de ruimte uitgerekend.

Aan de slag: zelf tapijt leggen

Nu we weten hoeveel tapijt u nodig heeft, kunt u dit bestellen via onze webshop of ophalen bij onze showroom. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen of u de juiste ondervloer heeft. Meer informatie daarover kunt u hier vinden. Het is in ieder geval belangrijk dat:

  • De ondervloer droog, vlak en vast is en
  • Na het aanbrengen van de ondervloer en het tapijt deuren nog gemakkelijk te openen zijn.

Tapijt kan op verschillende manieren gelegd worden, dit heeft onder andere te maken met de kwaliteit van het tapijt. Zo is het mogelijk om tapijt los te leggen. Wij raden u dit alleen aan wanneer het tapijt in een kleine ruimte ligt of een zwaardere kwaliteit heeft. Wanneer u tapijt in een grotere ruimte los op de ondervloer legt, kan het voorkomen dat dit gaat opbollen en verschuiven. Met zwaardere objecten op de vloer, is dit lastig om weer netjes recht te leggen.

In kleinere ruimtes of wanneer u tapijt zonder naden legt, is het ook mogelijk om het tapijt te bevestigen met dubbelzijdig tape. Daarnaast is het ook mogelijk om het tapijt te verlijmen. Het vastlijmen van tapijt raden wij vooral aan op plekken in huis waar het tapijt intensief gebruikt wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de woonkamer, trap of gang. Afhankelijk van het tapijt en de toepassing, zijn er verschillende manieren waarop u het tapijt kunt lijmen:

  • Volledige lijmen met vloerbedekkingslijm (tapijt op jute of action back)
  • Het tapijt los leggen en alleen de randen en naden lijmen met waterkit of dubbelzijdige tape (tapijt op foam)
  • In kleinere ruimtes los plaatsen en in grotere oppervlaktes alleen de randen en naden lijmen met vloerlijm of waterkit (tapijt op viltbacking)
  • Volledige lijmen met waterkit (tapijt op resinebacking)

Schakel een expert in!

Het leggen van tapijt is zeker geen gemakkelijke klus. Schakel daarom de experts van TapijtNodig.nl in. Wanneer tapijt op de juiste manier gelegd wordt, verlengt dit de kwaliteit en levensduur van het product. Komt u er zelf niet uit en heeft u hulp nodig? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index