Help ik wil een vloerkleed kopen, maar hoe kies ik de juiste uit?

TapijtNodig.nl

Een vloerkleed is vaak een mooie toevoeging in uw woonkamer, slaapkamer, badkamer of een andere ruimte in huis. Het zorgt namelijk voor sfeer en warmte, waardoor er een huiselijke sfeer wordt gecreëerd. Naast dat een vloerkleed zorgt voor warmte aan de ruimte, zorgt het ook voor warmte aan uw voeten. Dit voelt heerlijk aan uw voeten, vooral tijdens de koude dagen. Doordat een vloerkleed een mooie toevoeging is in elke kamer in huis, is er ook veel keuze. Dit zorgt ervoor dat het kiezen van het juiste vloerkleed een lastige klus is. Hoe groot moet het vloerkleed bijvoorbeeld zijn of welke kleur komt het beste uit in uw ruimte? Deze vragen zullen wij voor u beantwoorden in deze blog. Lees snel verder om erachter te komen welk soort vloerkleed het beste in uw ruimte past! 

Deze maat vloerkleed past het beste in uw ruimte 

Als eerste is het belangrijk dat u een maat kiest welke u mooi vindt staan in uw kamer. U bent degene die hier namelijk gebruik van maakt, dus is het belangrijk dat u er ook tevreden mee bent. Toch snappen wij dat een houvast hierin of inspiratie u kan helpen met het maken van de juiste keuze. Hierbij dus ons advies over de maat van vloerkleden in verschillende ruimtes. 

Maat vloerkleed in de zithoek 

Om alle meubels met elkaar te verbinden, kunt u in ieder geval de voorpoten op het vloerkleed plaatsen of de meubels geheel op het vloerkleed. Dit zorgt ervoor dat alle meubels samen met het vloerkleed een soort eiland vormen, wat zorgt voor rust, sfeer en eenheid in de zithoek. Om de maat te bepalen, kunt u de zithoek opmeten waar u het kleed precies wil hebben.  

Groot-vloerkleed-zithoek

U kunt er ook voor kiezen om het vloerkleed kleiner te houden en niet alle meubels erop te zetten. Dit is de beste mogelijkheid als de zithoek zich in een kleinere ruimte bevindt. Een kleiner vloerkleed in een kleinere ruimte zorgt er namelijk voor dat het ruimtelijk oogt en minder gepropt eruitziet. Om hiervoor de beste maat te kiezen, kunt u de breedte van uw bank meten en hier ongeveer 30 cm bij optellen, zodat het kleed aan beide kanten ongeveer 15 cm langer is dan de bank. Voor de lengte kunt u kijken naar de plek van uw salontafel. Het vloerkleed komt het beste uit als de salontafel in het midden van het kleed staat. Houd hierbij rekening met ongeveer 20 cm tussen uw bank en vloerkleed.  

klein-vloerkleed-zithoek

Maat vloerkleed onder de eettafel 

Als u graag een vloerkleed onder uw eettafel wilt hebben, raden wij het aan om voor een vloerkleed te kiezen waar de gehele tafel inclusief stoelen onder kunnen staan. Zorg ervoor dat het vloerkleed minimaal 70 cm rondom de eettafel inclusief stoelen uitsteekt, zodat er nog gemakkelijk kan worden geschoven met de stoelen. 

vloerkleed-eethoek

Maat vloerkleed in de slaapkamer 

Zachte, warme voeten als u uit bed stapt, is toch wat iedereen wilt? Als je het vloerkleed graag onder het hele bed wilt hebben, moet u ervoor zorgen dat deze aan alle kanten voldoende uitsteekt. U kunt hiervoor ongeveer één meter aanhouden.  

groot-vloerkleed-slaapkamer

Ook kunt u er in de slaapkamer voor kiezen om een klein kleed naast uw bed te leggen of aan het einde van uw voeten. Het mooiste is als het vloerkleed kleiner is dan het bed.  

klein-vloerkleed-slaapkamer

De beste kleur voor uw vloerkleed 

Er zijn enorm veel verschillende kleuren in vloerkleden mogelijk. Om de beste kleur van uw vloerkleed te bepalen. Kunt u de volgende drie stappen volgen. 

1. Licht of donker? 

Kijk hierbij wat u mooi vindt, maar ook wat het meest praktisch is. Laat u vaak eten of drinken op de grond vallen of worden er vaak zandresten via de schoenen mee naar binnen genomen? Dan is een donkere kleur voor u waarschijnlijk de beste optie.  

2. Opvallend of rustig? 

Wilt u graag dat het vloerkleed het eerste item is wat u ziet als u binnenkomt? Dan kunt u voor kleuren kiezen die contrasteren met de rest van de kamer. Als u graag een vloerkleed wilt die meer rust uitstraalt, kunt u het beste kiezen voor neutrale kleuren als grijs of beige.  

3. Kijk naar de ruimte 

Welke kleuren zijn al te zien in de ruimte? Kleuren van bijvoorbeeld de bank, stoelen, accessoires en de muur. Deze kleuren kunt u namelijk mooi terug laten komen in uw vloerkleed.  

De vorm van uw vloerkleed bepalen 

De vorm van het vloerkleed heeft veel effect op de ruimte waarin het ligt. Het is daarom belangrijk om ook stil te staan bij de vorm van het vloerkleed.  

  • Hoekig kleed als u van een strak interieur houdt 

  • Vloerkleed met ronde vormen voor een speels interieur 

  • Verschillende vormen vloerkleden combineren voor een echte eyecatcher 

Van welk materiaal moet mijn vloerkleed zijn? 

De functie en stijl van het vloerkleed is bepalend voor het materiaal. Wol is het meest populair als materiaal voor een vloerkleed. Dit is namelijk makkelijk te onderhouden. Wel kan het vloerkleed gaan pluizen. Katoen is een goed alternatief voor wol. Katoenen vloerkleden kunt u wassen, waardoor dit ideaal is voor bijvoorbeeld een kinderkamer. Ook zijn katoenen vloerkleden goedkoper. Als u een stofallergie heeft, is een kunststof vloerkleed een goede optie. Deze vloerkleden nemen namelijk geen stof op. Ook kunt u kunststof vloerkleden buiten neerleggen.  

Advies voor het beste vloerkleed in uw ruimte 

Komt u na het lezen van deze blog nog niet uit welk vloerkleed u wilt kopen? Kom dan langs in onze showroom. De specialisten van TapijtNodig staan voor u klaar om u het beste advies te geven, zodat u een vloerkleed uitzoekt die goed tot zijn recht komt in uw ruimte. Wij hebben een ruim assortiment aan vloerkleden, waardoor er zeker een vloerkleed bij ligt die volledig naar uw wens is. Ook kunt u bij ons vloerkleden op maat laten maken. Hierdoor hoeft u geen rekening te houden met de standaardmaten! Tot snel in onze showroom of in onze webshop! 

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index