Hacks om tapijt als nieuw te houden

TapijtNodig.nl

Een tapijt is een mooie toevoeging in uw woning. Het brengt sfeer in diverse soorten ruimtes. Wanneer u zorgvuldig met een tapijt omgaat, kunt u er jarenlang mee vooruit. Tapijt is helaas gevoelig voor vuil en slijtages. Er wordt overigens vaak over heen gelopen en regelmatig valt er viezigheid op het tapijt. Wilt u uw tapijt graag zolang mogelijk mooi en fris houden? Dan is regelmatig onderhoud van uw tapijt van belang.  

Vloerkleed schoonmaken met bakpoeder 

Bakpoeder wordt dagelijks gebruikt voor het bakken van lekkernijen. Maar bakpoeder heeft ook nog een andere werking, namelijk ontsmetten. Ziet u een vlek op het tapijt? Strooi er dan wat bakpoeder overheen en vervolgens wat water. Het mengsel moet u voor 1 a 2 uur laten intrekken voor een optimaal resultaat. Als laatste dept u het geheel schoon met een doek naar keuze. Dit proces kunt u een paar keer herhalen, om zo tot het gewenste resultaat te komen.  

Tapijt stofzuigen 

Wilt u uw vloerkleed schoon houden? Dan is het verstandig om het kleed wekelijks te stofzuigen. Vuil hecht zich namelijk gemakkelijk in het tapijt, wat voor vervelende geuren en vlekken kan zorgen. Ziet u loszittende en losliggende vezels op uw tapijt? Knip deze er dan eerst af om beschadigingen te voorkomen.  

Tapijt schoonmaken: verwijder vlekken meteen 

Valt er vuil op uw vloerkleed? Dan is het van belang om dit direct schoon te maken. Wanneer het vuil in het tapijt trekt, wordt het naarmate de tijd lastiger om schoon te krijgen. Vlekken kunnen daarnaast gemakkelijk verwijderd worden met water en een doek. Schoonmaakmiddelen kunnen het tapijt beschadigen en zorgen in sommige gevallen voor grotere vlekken. Bij het verwijderen van een vlek, moet u altijd deppen in plaats van wrijven.  

Doe uw schoenen uit 

De onderkant van uw schoen is vaak viezer dan u zou denken. U neemt vuil mee vanuit buiten en dit komt terecht op uw vloerkleed. Verder kan het vloerkleed snel slijten, wanneer u met uw schoenen er overheen loopt. Het tapijt voelt misschien lekker warm aan onder uw voeten, maar dikke sokken of sloffen zijn in dit geval toch echt een betere optie. Op deze manier behoudt u de mooie uitstraling van uw tapijt en laat dat nu net iets zijn dat u graag wilt. Wilt u meer informatie omtrent vloerkleden, tapijten en alles wat daarbij komt kijken? Neem dan eens een kijkje op onze blog pagina.  

Zout over uw vloerkleed 

Hoe kan ik het beste mijn tapijt reinigen? Het klinkt misschien wat gek, maar zout dient ook als een geschikt middel om vlekken mee te verwijderen.  

Denk hierbij aan vloeibare substanties zoals: 

  • Koffie
  • Sap
  • Wijn 
  • Thee 
  • etc. 

Valt er bijvoorbeeld drinken op uw tapijt? Strooi er dan zo snel mogelijk wat zout overheen. Het zout trekt op deze manier snel en gemakkelijk in de vlek. Dep dit met een natte doek schoon, zodat uw vloerkleed mooi blijft stralen. Heeft u dit gedaan, maar is de vlek nog goed zichtbaar? Probeer dit proces dan enkele keren te herhalen. 

Over Tapijtnodig.nl 

Tapijtnodig.nl staat bekend om hun ruime keuze, snelle service en een uitgebreid aanbod aan soorten merken. Voor elke woning en soort stijl, hebben we een geschikt tapijt op onze webshop. Wij zijn actief in zowel Nederland als België! Heeft u vragen rondom een bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. 

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index