Hoe verwijder ik tapijt van mijn trap?

TapijtNodig.nl

U heeft nieuw tapijt voor op de trap uitgezocht of misschien gaat u wel een hele andere kant op en wordt de trap voorzien van PVC of verf. Qua trapbekleding kunt u alle kanten op. Voordat de trap opnieuw bekleed kan worden, moet eerst het oude tapijt verwijderd worden. Tapijtnodig.nl geeft u graag dé tips en tricks om deze klus zo snel mogelijk te klaren. Maar… vergis u niet. Het verwijderen van het tapijt van de trap kan een tijdrovende klus zijn. Zorg ervoor dat u hier voldoende tijd voor vrij maakt. Zeker als u de trap op nieuw laat bekleden door een externe partij.

Stap 1: Verwijder het tapijt van de trap

Wanneer het tapijt niet goed vastgelijmd is, dan kunt u het er gemakkelijk aftrekken. Wanneer u het tapijt in stroken snijdt, kan het nog makkelijker zijn om deze te verwijderen. Hierbij kunt u gebruik maken van een trekklauw. Lukt dit niet, dan kunt u het tapijt eerst natmaken met een sopje van warm water en zeep. Het is belangrijk dat de treden echt doordrenkt zijn. Nu kunt u voorzichtig proberen om het tapijt te verwijderen, u wil natuurlijk niet uw trap beschadigen tijdens dit proces. Zit het tapijt nog steeds vast aan de trap, dan kunt u het tapijt nog een keer natmaken met het sopje. Laat dit nog eens 3 uur inwerken en trek vervolgens het tapijt van de trap. Laat de trap vervolgens goed drogen. Let op: gebruik alleen water als het tapijt op geen enkele andere manier te verwijderen is.

Stap 2: Verwijder de overgebleven lijmresten

Na het verwijderen van het tapijt, blijven er altijd lijmresten of stukjes tapijt achter op de trap. Deze zijn gemakkelijk te verwijderen met een plamuurmes of verfstripper. Ook kan een handschuurmachine een handige oplossing zijn. Zorg ervoor dat u niet een te grove korrel gebruikt waarmee u de trap kunt beschadigen. Blijven er alsnog lijmresten over, dan kunt gebruikmaken van een tapijtoplosser om de resten te verwijderen.

Stap 3: Verwijder de nietjes en spijkers

Het kan zijn dat het vorige tapijt extra bevestigd was met nietjes of spijkers. Deze kunt u gemakkelijk verwijderen met een tang of priem, maar let er wel op dat deze erg scherp kunnen zijn.

De trap is nu klaar om opnieuw gestoffeerd te worden. Is uw trap geschilderd en heeft er geen tapijt op gelegen, maar wilt u dat wel? Zorg er dan voor dat de trap licht opgeschuurd is en gereinigd met een lichtvochtig doekje. Wanneer u de zijkanten van de trap niet wilt voorzien van tapijt, dan raden wij u aan om deze ruim 2 weken voordat de trap opnieuw gestoffeerd wordt te verven. Op deze manier kan de verf goed uitharden en is de kans op schade een stuk kleiner.

Gaat u uw trap verven na het verwijderen van het tapijt, dan raden wij u aan om deze nogmaals te schuren met een fijne korrel en minimaal twee grondlagen aan te brengen voordat u de lak aanbrengt. Voordat u een volgende laag verf aanbrengt dient u de trap licht op te schuren en te ontvetten. Voor het mooiste resultaat verwijdert u na elke verflaag de afplaktape en brengt deze opnieuw aan voordat u weer gaat verven.

Ga voor gemak en laat het tapijt verwijderen door Tapijtnodig.nl!

Geen tijd of geen zin om het tapijt zelf van uw trap te verwijderen? Schakel dan de specialisten van Tapijtnodig.nl in. Combineer het laten verwijderen van het tapijt, met het opnieuw laten stofferen van de trap. Wij staan graag voor u klaar!

Reacties

Antislipstrip

Handige tips om tapijt te verwijderen van je trap!

Reactie geplaatst op 2 april 2022

Reactie plaatsen

Klanten reviews

Feedback door échte klanten!

van Manen review

Vriendelijke partij, uitstekend gelegde vloer

Sterke punten
Vriendelijk en goede partij

van Manen
Karin review

Goed en betrouwbaar bedrijf. Werken netjes en accuraat. Twee trappen in 1 dag voorzien van tapijt. Zijn heel erg blij met het resultaat. Aardige mannen.

Sterke punten
Netjes, accuraat, duidelijk in communicatie

Karin
P. Putt review

Fijne samenwerking en mooie prodcuten

Sterke punten
communicatie

P. Putt
J. Kersbergen review

Heldere afspraken en met zorg gelegd.

Sterke punten
Goede communicatie zowel bij de verkoop als tijdens het leggen.

J. Kersbergen
Edith review

Alles goed geregeld, nette vloer.

Sterke punten
Mooie vloer, alles zoals afgesproken!

Edith
Robin review

Goede ervaring met vakkundig personeel.

Sterke punten
Goede service. Klantvriendelijk. Goede kwaliteit.

Robin
Desiree Bodijn review

Erg goed en mooi resultaat!

Sterke punten
Netjes gewerkt en aardige mannen

Desiree Bodijn

Onze soorten tapijt

Direct de opties per keuze in beeld!

Wol
Bekijk alles

v.a. 148,70 per meter

Onze wol artikelen

Bekijk alles

Sisal
Bekijk alles

v.a. 139,70 per meter

Onze sisal artikelen

Bekijk alles

Print
Bekijk alles

v.a. 109,95 per meter

Onze print artikelen

Bekijk alles

Vinyl
Bekijk alles

v.a. 53,10 per meter

Onze vinyl artikelen

Bekijk alles
bekijk%20ons%20aanbod

Bekijk ons aanbod

Filter op merk, kleur, prijs, materiaal of toepassing!

vloerkleed-op-maat

Vloerkleed op maat

Zelf uw vloerkleed samenstellen

Woodford%20Champagne_4

Trap bekleden

Zelf samenstellen

Trotse dealer van de merken

  • Betalen met
  • Visa logo
  • Ideal logo
  • Klarna logo
  • Bancontact logo
  • Sepa logo
  • Tegen 0% rente

© TapijtNodig.nl | Algemene voorwaarden | KvK: 55562213 | Sitemap | Site index